İlkler Şehri Uşak’a Tarih, Kültür, ve Yaşam Konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması

Uşak İlimizin doğal güzelliklerini, tarihi ve kültürel değerlerini geniş kitlelere ulaştırmak, bölgenin turizm potansiyeli hakkında farkındalık oluşturmak, ilin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla “İlklerin Şehri Uşak’ta Tarih Kültür ve Yaşam” konulu ödüllü fotoğraf yarışması düzenlendi.

Uşak Valiliği ve Uşak Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen fotoğraf yarışması Uşak’ın tarihsel ve kültürel zenginlikleri ile birey ve toplum yaşamlarından kesitleri ön plana çıkaracak fotoğrafları konu alıyor.

Fotoğraf sanatı aracılığı ile Uşak ili sınırları içerisinde tarihi yapılar, doğal güzellikler, bölgeye  ait kültürel öğeler ve mahallelerdeki sosyal hayatı belgeleyerek; kentin tanınmasını sağlamayı hedefleyen yarışmanın yürütücülüğü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün koordinesinde gerçekleştiriliyor.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından onaylanan yarışma sonucunda kente ait görsel hafızanın ve Uşak’ın tanıtılması için arşiv oluşturmasının yanı sıra bu etkinlik aracılığıyla Türk Fotoğraf Sanatı ve fotoğraf sanatçılarının gelişimine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Uşak’ta Doğal Güzellikler, Uşak’ta İnsan ve Sosyal Yaşam, Uşak’ta Tarih ve Kültür ve Cep Telefonuyla Gençlerin Gözünden Uşak olmak üzere dört kategoride, renkli veya siyah-beyaz çalışılacak yarışmada eserler 28 Haziran 2017 tarihine kadar doğrudan online (çevrimiçi) olarak www.tfsfonayliyarismalar.org adresinden, üyelik ve fotoğraf gönderme yönergeleri takip edilerek gerçekleşecektir. Yarışmanın sonuçları 5 Temmuz 2017 tarihinde ilan edilecektir.

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.